Home.
Despre Revista Travel Advisor.
Abonamente.
Publicitate.
Contact.
© 2018 SC ANIMACTION HUB SRL
material realizat  de Televiziunea TRAVEL MIX   
pentru www.advisortravel.ro
autor: Fadia HÎRŢAN
Cancun, poarta spre lumea maya
Eşti în căutarea unei destinaţii romantice pentru a-ţi petrece luna de miere? Vrei să ajungi într-un loc relaxant, în care să te poţi bucura de concediu alături de familie? Visezi să îţi testezi adrenalina, practicând sporturi de apă, sau pur şi simplu vrei ca vacanţa ta să se tranforme într-o continuă petrecere? Atunci nu mai sta pe gânduri şi caută ofertele agenţiilor de turism pentru oraşul Cancun din Mexic. Staţiunea îndrăgită de milioane de turişti care îi calcă anual pragul ascunde plaje impecabile, cu nisip alb ca zahărul, scăldat în apele turcoaz şi limpezi ale Caraibelor. Templele impunătoare din piatră spun o poveste ce aminteşte de secolul XII şi de influenţa mayaşă. Cu greu vei găsi în alt colţ din această lume un loc care să aibă o mai mare frumuseţe şi bogăţie a naturii, care să mustească de situri arheologice şi să se bucure de atâtea atracţii turistice. Combinând perfect frumuseţea unei insule tropicale cu facilităţile unei staţiuni moderne, Cancun te aşteaptă să-ţi deschidă poarta spre feeria unei vacanţe exotice. Vei avea la dispoziţie peste 18.000 de camere de hotel şi mai bine de două sute de restaurante cu bucătărie internaţională, dar şi mai multe mall-uri, construite în stil occidental, aşa că rezervă-ţi un loc în micul paradis mexican!
Peisaje desprinse din cărţi poştale

Ai la dispoziţie trei secţiuni distincte, dar corelate, în care poţi să îţi petreci vacanţa. Fie că alegi oraşul Cancun, o zonă populară pentru a lua masa, rezervaţia ecologică, unde vei da peste lagune si mangrove spectaculoase, sau staţiunile din jurul Cancunului, celebre pentru nisipul fin şi apele turcoaz, vacanţa ta va fi una de invidiat. Este bine să ştii că la câteva ore de Cancun vei putea descoperi adevărate minuni arheologice, peste două sute de situri păstrate din vremuri străvechi, unele conservate în stare aproape impecabilă, altele înghiţite de junglă. Cu toate acestea, au reuşit să supravieţuiască în timp, chiar dacă turismul în zonă creşte fără oprire. Ai la dispoziţie o mulţime de trasee sălbatice, care abia aşteaptă să fie explorate. Zona se bucură de întinderi incredibile de plaje cu nisip părăsite, care se pierd în jungă, dar şi de golfuri izolate, unde îţi poţi regăsi liniştea, admirând natura. Pentru călătorii mai aventuroşi, Cancun a pregătit o varietate de sporturi de apă, dar şi exporări arheologice.

Plajă, distracţie, istorie sau toate la un loc?

Valurile spumoase îşi găsesc liniştea în nisipul curat, pe care stau înfipte rădăcinile palmierilor încărcaţi cu nuci şi picioarele şezlongurilor care aşteaptă să îţi abandonezi trupul în ele. La orizont, turcoazul mării e tulburat de sutele de yachturi, bărci sau vaporaşe care navighează dinspre şi către insulele apropiate. Grădini de trandafiri japonezi, leandri şi palmieri aşteaptă, silenţioşi, venirea acutocarelor sau a taxiurilor pline de turişti care caută să-şi găsească liniştea în acest colţ de lume. Iubitorii de aventură şi distracţie sunt invitaţi într-o expediţie în XCARET, cel mai grozav parc eco-arheologic, care găzduieşte o grădină zoologică, o rezervaţie, o scenă de spectacole, un parc acvatic, un muzeu şi un restaurant. Poţi merge să vezi şi lagunele şi canalele cu mangrove, în Sianka’n sau „Unde s-a născut cerul”, o rezervaţie ecologică flată sub patrimoniul UNESCO DIN ANUL 1987. Într-o călătorie cu barca, poţi admira aici pume, pecari, maimuţe, jaguari sau crocodili. Dacă eşti fascinat de păsări, trebuie să ajungi în sanctuarul lor, insula Cotoy. Poţi urmări fascinantul flamingo, egreta albă, pelicanul maro sau cormoranul. Foarte apreciate sunt şi activităţile precum snorkelingul, scuba-divingul sau înotu cu delfinii, pe care le poţi practica nestingherit în parcul acvatic XEL-HA. Iar atracţiile Cancunului nu se opresc aici. Poţi practica parasailingu, wind-surfingul, plimbările cu caiacul, pescuitul tradiţional la mare adâncime sau cel pe timp de noapte, raftingul sau plimbările cu jeepul în junglă.

Centru modern

Dacă ajungi să îţi petreci vacanţa în Cancun, este bine să ştii că ai făcut o alegere minunată! În centrul modern al oraşului vei găsi o atmosferă tipic mexicană şi vei putea pleca de acolo cu un suvenir dintr-un magazin de artizanat. Tot în centru, vei da peste agenţii de turism, consulate, pieţe, stadioane şi chiar o arenă de coride. Seara, te vei pute bucura de o varietate de spectacole cu dansuri tradiţionale, ateliere meşteşugăreşti, concursuri şi dansuri ale mariachilor, ba chiar şi spectacole cu salve de tun, acrobaţii pe frânghie şi lupte între piraţi, care amintesc de episodul final a poveştii cu Captain Hook. Având toate aceste atuuri, nu e de mirare cum, în anul 2007, Cancunul a primit din partea Organizaţiei Mondiale a Turismului titlul de Best of the best, pentru trustul de promovare a turismului.